Egészséges kávé

Mit kell tudni a ganoderma kávéról?

Több ezer éven át a kínaiak úgy vélték, hogy a Ganoderma Lucidum a gyógynövények királya. Kínában már 4000 éve rendkívül hatékony gyógynövényként tartják számon a Ganoderma gombát.
A gombát értékes orvosságnak, az uralkodók gyógyszerének tekintették, ezért használata sokáig kizárólag a császárok privilégiuma volt, akik hittek abban, hogy a gomba fogyasztása elősegíti a fiatalság, az egészség és az életerő fenntartását, azaz azélet meghosszabbításának eszköze.

Részben ebből, részben a gomba előfordulásának sajátosságaiból adódóan egészen a 20. század második feléig ez a gyógyszer inkább csak az uralkodócsalád és a tehetősebb személyek számára volt hozzáférhető.

Olyan gyógynövény, melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem.

Javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyítóképességét, ezáltal karbantartja a testet, és hosszabb életet biztosít.

A Ganoderma gombakivonat gyors hatása, hogy hamar a keringésbe jutva, az agyi erek oxigén leadását serkenti. Ezáltal a Ganoderma gomba nagyban erősíti az immunrendszert. Segít eltávolítani a méreganyagokat, és elősegíti szervezetünk optimális működését. Tisztít és méregtelenít. Megfiatalítja a testet. Csökkenti az agyi- és testi kimerültséget.

Szinte minden, amit akkor a Ganoderma gomba hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett.

A gomba őrleményét számos módon forgalmazzák. A legkézenfekvőbb formája az élvezeti cikkekhez társítva a legkézenfekvőbb. Ilyen pl. a többféle kávé, a kapuccino. Többek között azért egészségesebb a hagyományos kávénál, mert nem savasít.

Mitől lúgosító ez a kávé?

A gomba semlegesíti a kávé természetes csersavtartalmát, így ez a kávé nem savasít, hanem lúgosít! A kiváló arabica kávénak egyébként is harmadannyi a csersavtartalma, mint a kevésbé értékes robusta kávéé, s ezt tovább csökkenti a Ganodema. A mai kor emberére a túlsavasodás jellemző, mely táptalaja a ma népbetegségeknek számító csontritkulásnak, ráknak, de további kellemetlene tüneteket is okozhat, mint például levertségérzetet, izom- és ízületi bántalmakat, depressziót.  A Ganoderma kávé fogyasztása hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításához és fenntartásához.
A hosszabban tartó élénkségérzet, pedig a Ganodermától származik és nem elsősorban koffeintől!

További termékek pl. a forró csoki, a teák, vagy az étrend kiegészítő kapszulák, melyek a kávézást mellőzők számára ajánlom.

A személyes higiénia területén is jótékony hatásait tapasztalhatjuk meg, ha a szappan, vagy a fogkrém, stb. termékek bekerülnek minden napjainkba. Pl. bőrproblémák, vagy fogkő problémák kezelése esetén.

Kedvező hatásai az alábbi esetekben tapasztalható:

* Magas és alacsony vérnyomás.
* Hipertónia vagy hematóma által kiváltott szívbetegségek.
* Agyvérzés, magas vércukorszint, érszűkület.
* Klimaxos rendellenességek, nőgyógyászati problémák.
* Székrekedés, aranyér.
* Krónikus hepatitisz.
* Vizelési nehézségek, sűrű vizelés.
* Gyomorbajok, nyombélfekély.
* Túlérzékenység, ide értve az orr érzékenységét és a krónikus hurutot.
* Krónikus hörghurut, asztma.
* Ízületi gyulladás, lumbágó, reuma (idősebb kori).
* Álmatlanság, letargia, ideggyengeség.
* Túlérzékenységből adódó bőrkiütések, lábujjak közötti kipállás, hematóma miatti kopaszító sömör.


Nem szeretném bizonygatni, hogy milyen jó és milyen egészséges, hiszen engem sem lehetett volna meggyőzni soha efféle marketing szövegekkel. Én is saját tapasztalataim alapján kezdtem elkötelezett fogyasztója lenni a Lingzhi Black Coffe-nek. Ez egy  cukormentes feketekávé.
Teljesen véletlenül találkoztam a kávéval, amely nem is gondoltam volna milyen sok pozitív változást hoz a napjaimba,életembe.
Már akkor elégedett voltam a kávéval, egyelőre csak az ízével, aromájával -  amikor felfigyeltem arra, hogy anélkül ébreszthetem fel magam reggelente, hogy heves és szabálytalan szívdobogás követné a kávé fogyasztását. Igencsak stresszes típusú ember vagyok, nem ritkán kézremegés is előfordult nálam a kávézás utóhatásaként. Szerencsére ennek vége! Nyugodtan ihatom a reggeli lendületbe hozó italom anélkül, hogy kellemetlen tüneteim jelentkeznének.

Ezek a tapasztalataim adtak okot arra, hogy elhagyjam a hagyományos kávét. Egyik hónap jött a másik után, és azt vettem észre, hogy az igen gyenge immunrendszerem is kezd stabilabbá válni. Az allergiás időszakaim, tüneteim csitultak, gyengültek.  Egyre pihentebben ébredtem reggelente. Alvási igényem is egyre csökkent anélkül, hogy fáradt lettem volna napközben.

Természetesen ha bárki szeretne bővebben hallani akár a saját tapasztalataimról, vagy akár a közvetlen környezetemben megfigyelt - a gyógyászatban igen régen használt - ganoderma gomba kivonatnak jótékony hatásairól, szívesen állok rendelkezésre!

Kapcsolat                Termékismertető oldalak